PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

De laatste maanden van het succesvolle seizoen van PSV

PSV wist in de geschiedenis van de club maar liefst 24 keer de Eredivisie te winnen. Hiermee laat de club uit Eindhoven alleen Ajax voor zich, aangezien de Amsterdammers 36 keer met de prijs aan de haal gingen. De laatste keer dat PSV kampioen van Nederland werd is echter alweer in het seizoen 2017/18 onder leiding van Phillip Cocu. Na dit seizoen volgde vier keer een tweede plaats en een keer zelfs een vierde plaats op de ranglijst. Afgelopen zomer stelde PSV Peter Bosz aan als nieuwe trainer met als doel om het roer om te gooien en eindelijk weer eens kampioen te worden.

Het verschil met vorig seizoen

Vorig seizoen was PSV lang in de strijd om kampioen te worden, maar uiteindelijk ging de landstitel naar Feyenoord. Voor de Rotterdammers was het de zestiende keer dat zij met deze prijs naar de Coolsingel mochten. Feyenoord had aan het einde van seizoen 82 punten, acht meer dan PSV. Dit seizoen is het verschil tussen Feyenoord en PSV al tien punten in het voordeel van de Eindhovenaren. Dit verschil lijkt echter niet aan Feyenoord te liggen. Vorig jaar hadden de Rotterdammers rond deze tijd 46 punten terwijl ze er nu 49 hebben. PSV had vorig seizoen rond deze tijd echter 42 punten en heeft er nu zelfs 59, ruim zeventien punten meer dus. Hierdoor lijkt de strijd om het kampioenschap al beslist in het voordeel van PSV. De laatste keer dat Feyenoord de ploeg van Bosz toch nog pijn kan doen, zal zijn op 3 maart wanneer de clash van het seizoen op het programma staat in Eindhoven.

PSV was lang onverslaanbaar

Het belangrijkste verschil met vorig seizoen is dat het PSV lukte om maar liefst zeventien wedstrijden op rij te winnen. In de eerste seizoenshelft was PSV dus onder leiding van Peter Bosz ijzersterk. Vooraf was het dus makkelijk om PSV als winnaar te voorspellen en de Circus Promotiecode Nederland 2024 zorgde er dan ook voor dat veel mensen aardig wat geld wisten te winnen. In de achttiende speelronde ging het dan voor het eerst mis. PSV kon een nieuw record neerzetten, maar in plaats daarvan speelde ze gelijk bij FC Utrecht (1-1). Het eerste puntverlies was dus een feit. Later zouden ze in een korte periode ook nog in de achtste finale van de KNVB Beker verliezen bij Feyenoord (1-0) en speelden ze ook nog eens gelijk bij Ajax (1-1). Ze stevenen nog steeds recht af op het kampioenschap en zijn ook nog steeds actief in de Champions League. Een treble zal het in ieder geval niet gaan worden.

Met de wedstrijden tegen Borussia Dortmund in de Champions League en de wedstrijd tegen Feyenoord in de Eredivisie op het programma, beloven het spannende weken te worden. PSV kan zo goed als definitief kampioen worden en een ronde verder gaan in de Champions League, maar het succesvolle seizoen kan ook in een klap wat minder kleur krijgen. Het is dus zaak voor Peter Bosz om zijn ploeg scherp te krijgen voor de laatste maanden van het seizoen.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.