PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

Lovende Peter Bosz: ‘Maar alles kan bij hem écht nog beter’

Peter Bosz is zeer te spreken over het huidige spel van Johan Bakayoko. De vleugelflitser is momenteel bepalend in het spel van PSV en is verantwoordelijk voor de nodige goals en assists. Toch denkt zijn trainer dat er nog meer voor hem in zit.

“Als je naar zijn fysiek kijk en als je ziet hoe technisch hij is”, vertelt Bosz op de persconferentie na afloop van het duel in De Grolsch Veste. “Ik kijk er altijd naar of de balaannames goed zijn en die zijn bij Johan goed. Hij is dreigend in de een-tegen-een en heeft ook een goede voorzet. Hij heeft heel veel voor zo’n speler, maar het is nog lang niet goed genoeg. Bij hem kan écht alles nog beter.”

Bosz is kritisch, maar ziet ook dat Bakayoko zich op een aantal punten al flink verbeterd heeft. “Hij wilde de bal uit stilstand aannemen, maar dat deden ze zelfs in mijn tijd als speler al niet meer”, lacht de hoofdtrainer. “Het is een fijne jongen om mee te werken en hij pakt de dingen goed op. Johan moet nog een heleboel leren, maar dat is ook helemaal niet erg als je twintig bent. Hij is al ongelofelijk ver, maar het moet nóg beter.”

Daarnaast hoopt de hoofdtrainer dat zijn pupil niet overhaast de club toch besluit te verlaten, mocht er een mooie aanbieding komen. Afgelopen zomer koos Bakayoko nog voor een langer verblijf bij PSV, ondanks belangstelling vanuit de Premier League. “Hij speelt nu in een goed elftal en om de prijzen. Dat brengt druk met zich mee. Het is móéten en niet mogen. Ik denk dat dat heel goed voor Johan is”, aldus Bosz.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.