PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Analist adviseert Oranje-ster om iets in te leveren’

Voormalig voetballer en huidig analist Rafael van der Vaart adviseert Memphis Depay om wat spiermassa in te leveren. Dit liet hij gisteren weten in het programma ‘Studio Voetbal’.

Volgens hem is het blessureleed van de Oranje-international deels te wijten aan zijn vele spiermassa. Depay maakte dit weekend zijn rentree bij Atlético Madrid na een blessure. “Memphis hebben we echt nodig om het verschil te maken bij Oranje”, weet Van der Vaart.

“Ik hoop dat hij fit blijft, want hij heeft wel heel veel last het laatste jaar. Elke keer weer terug, weer een spierblessure en hij is nu ook al 30 (29, red.) of zo”, vervolgt hij. Van der Vaart kreeg vervolgens de vraag of Depay wat aan zijn blessuregevoeligheid kan doen en hij denkt van wel. “Ik vind, en dat klinkt een beetje gek, dat hij gewoon in spiermassa af moet nemen om mobieler te worden.”

“Hij is niet dik, maar ik denk dat als je een foto ziet van toen en nu, dat hij daarin gewoon heel veel winst kan halen”, aldus de voormalig international. Van der Vaart komt ook met een vergelijking: “Matthijs de Ligt heeft het ook gedaan, je kan duidelijk zien dat hij wat slanker is geworden.”

“Ik denk dat Memphis wat teveel aan de gewichten is gaan hangen. Je moet me niet verkeerd begrijpen dat ik denk dat hij dik is. Maar hij moet gewoon minder in die gewichten hangen”, besluit hij.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.