PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

Topper in het gedrang: ‘Flinke klap voor PSV lonkt na interland’

Joey Veerman werd gisteren in  de rust van de interland tussen Oranje en Gibraltar gewisseld. En wat nu blijkt, was dit niet vrijwillig. De middenvelder van PSV bleek namelijk een blessure te hebben opgelopen. Het is niet bekend hoe erg het met hem is gesteld, maar mogelijk mist hij de topper tegen FC Twente van aankomende zaterdag.

“Die was geblesseerd ja, vandaar de wissel”, vertelde bondscoach Ronald Koeman na afloop van de wedstrijd tegenover de NOS over het uitvallen van Veerman. “Hij kon misschien nog wel door, maar dat heeft dan geen enkele zin om hem nog door te laten spelen. Daarom heb ik hem gewisseld. In eerste instantie kon hij in ieder geval niet verder. Ik wilde geen risico met hem nemen.”

In de mixed-zone liet Veerman zich ook nog even uit over zijn opgelopen blessure. “Er zit een dikke bult op mijn voet, er schaafde iemand overheen.” Hoe ernstig de kwetsuur is, is vooralsnog niet duidelijk, maar de middenvelder zou wel moeilijk lopen en strompelend de bus in zijn gegaan om terug te gaan naar het hotel.

Voor PSV zou het wegvallen van Veerman een aderlating zijn met een aantal cruciale wedstrijden op komst. Zaterdag wacht in de Eredivisie de topper tegen FC Twente, terwijl daarna ook de Champions League-kraker tegen Sevilla wacht.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.