PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

Valentijn Driessen vergelijkt PSV met Oranje

Het Nederlands elftal wist zich zaterdag te plaatsen voor het EK van aankomende zomer. In de Johan Cruijff ArenA wonnen ze met 1-0 van Ierland. Sportjournalist Valentijn Driessen is niet te spreken over het spel van Oranje.

“Het blijft doodzonde dat de KNVB toestaat dat alle bondscoaches en technisch directeuren het unique selling-point van het Nederlandse voetbal te grabbel hebben mogen gooien”, begint Driessen in de Telegraaf. “Zoals nu td Nigel de Jong ook weer. De winnaar die praat over winnen, winnen, winnen, maar internationaal nooit iets heeft gewonnen.”

“Vandaar verdienen coaches als Peter Bosz en Arne Slot alle respect omdat bij deze trainers winnen op basis van de spelopvatting volgens de Hollandse School voorop staat”, vervolgt Driessen. “Bosz heeft het ingeslapen PSV wakker gekust en de metamorfose, die PSV onder zijn leiding ondergaat, wordt in Eindhoven, Brabant en zelfs heel Nederland bejubeld.”

In eigen huis wist Oranje afgelopen zaterdag eigenlijk geen enig moment te overtuigen. Driessen verwacht dan ook weinig van het EK. “Of Koeman moet alsnog worden gepakt door de visie van zijn collega’s Slot en Bosz. Zo niet dan valt het plaatje voor Duitsland komende zomer simpel uit te tekenen. Met voetbal dat in niets op het oorspronkelijke unieke Nederlandse voetbal lijkt, overleeft Oranje de groepsfase, bereikt vervolgens de kwartfinale en sneuvelt dan roemloos”, besluit hij.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.