PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘PSV zal gaan meewerken aan een transfer’

Het gaat PSV dit seizoen flink voor de wind. De Eindhovenaren wisten allen competitiewedstrijden te winnen en het lijkt daarom onwaarschijnlijk dat ze de komende weken veel veranderingen zullen doorvoeren. Toch is de toekomst van een aantal spelers binnen de selectie onzeker.

Clubwatcher Rik Elfrink duidt op een probleem bij de tien-positie. Bij het Eindhovens Dagblad geeft hij aan: “Peter Bosz wil geen van zijn tienen missen, want Malik Tillman, Ismael Saibari en zeker ook Guus Til zijn allemaal waardevol voor PSV. Isaac Babadi lijkt wel een stap terug te hebben gedaan in de hiërarchie, want Bosz selecteerde hem niet voor het duel met PEC Zwolle. Daarom blijft het afwachten of hij zijn aflopende contract wel wil verlengen. Pas na de huidige interlandperiode volgt waarschijnlijk meer duidelijkheid.”

Eén speler lijkt sowieso te vertrekken. “Shurandy Sambo is een speler met rood-wit bloed door de aderen die dit seizoen de kans heeft om een kampioenschap te pakken met PSV. Sambo speelt alleen weinig en de vraag is of hij in de winterstop weg wil. Zoals de zaken er nu voorstaan, wil PSV daar wel aan meewerken en de gewenste transfersom zal niet gigantisch zijn. Maar dan moet er nog wel een redelijk bod van een club zijn waar Sambo ook zelf heen wil”, zegt Elfrink.

PSV heeft drie uitblinkers die moeilijk allemaal tegelijkertijd in te passen zijn. “Kunnen Johan Bakayoko, Hirving Lozano en Noa Lang in één elftal spelen, als laatstgenoemde fit is? Normaal gesproken niet, hoewel Lang ook ‘op tien’ prima uit de voeten kan. Daarvoor heeft Bosz al zoveel opties. De trainer moet nu al een duidelijk beeld hebben hoe hij de terugkeer van Lang wil vormgeven, want Bakayoko en Lozano functioneren nu allebei goed”, aldus Elfrink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.