PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Ik wil bij PSV uitgroeien tot een belangrijke speler’

Tygo Land maakte in 2022 de overstap van SC Heerenveen naar PSV. En in Eindhoven wordt er veel verwacht van de talentvolle middenvelder die qua spel wordt vergeleken met Frenkie de Jong.

“Ik wil bij PSV uitgroeien tot een belangrijke speler en dat Nederland mij leert kennen als een goede voetballer. Daarna hoop ik mij door te ontwikkelen voor een stap naar het buitenland. Qua competitie kan ik genieten van de Spaanse LaLiga”, vertelt hij bij Voetbalzone. “Maar ook het Italiaanse voetbal trekt me de laatste jaren aan. Daarin gaat het om puur voetbal. Al ligt in Italië meer nadruk op verdedigen. Maar in zulke competities komen je voetballende kwaliteiten echt naar voren. Dat past het meest bij mij.”

Friesland zit nog altijd in zijn hart. “Ik heb wel eens gezegd dat ik altijd in het Noorden wil wonen, dat is iets wat ik voor ogen heb. Maar er kan nog zo veel veranderen. Ik wil ook een paar jaar in het buitenland wonen, al denk ik dat ik later wel terugkeer. Naar Groningen of het dorp waar ik ben opgegroeid.”

Misschien eerst een tussenstop in Barcelona, waar Frenkie de Jong speelt? “Dat zou mooi zijn. Ik was vroeger altijd voor Barcelona”, lacht hij, voor hij bescheiden besluit: “Maar een kleinere club kan ook goed bij me passen.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.