PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘PSV nog voor het einde van het kalenderjaar kampioen’

Mocht PSV de komende vijf wedstrijden in de Eredivisie winnen dan zijn ze volgens journalist Marco Timmer al zo goed als kampioen van Nederland. Hij ziet een scenario voor zich dat de Eindhovenaren de boel eind december al beslist kunnen hebben.

PSV wacht nog een pittig schema richting de winterstop met het volgende schema in de Eredivisie: PEC Zwolle (thuis), FC Twente (uit), Feyenoord (uit), sc Heerenveen (thuis) en AZ (uit). Bij Rondje Eredivisie van Voetbal International stelt Timmer dat het dan al klaar kan zijn. “Rollen ze die wedstrijden goed door, en nou ga ik iets geks zeggen, kan het bij de winterstop al beslist zijn.”

Zijn collega Stef de Bont haak daar vervolgens op in. “Jij zegt nou eigenlijk dat als PSV die wedstrijden goed doorkomt, dat het eind december kampioen van Nederland is?” Timmer zegt het geen onlogische gedachte te vinden. “Al die wedstrijden winnen wordt lastig, maar ik sluit het ook niet uit. In de Johan Cruijff Schaal tegen Feyenoord creëert PSV ook gewoon heel veel kansen. Ook tegen Twente gaan ze veel kansen krijgen. Dus als ze door die wedstrijden heen rollen, zie ik ze niet veel punten meer weggeven.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.