PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Hij heeft zo’n waanzinnige waarde voor PSV’

Journalist Peter Zwart van Voetbal International ziet dat PSV na elf wedstrijden in de Nederlandse Eredivisie nog altijd foutloos is. In zijn ogen is zomeraanwinst Jerdy Schouten een erg belangrijke schakel in het elftal van trainer Peter Bosz. Hij ziet in hem de ideale middenvelder naast Frenkie de Jong in het Nederlands elftal.

“Ik denk dat Schouten de meest onmisbare speler bij PSV is”, begint Zwart in een video-item van Voetbal International ZSM. “Ze hebben eigenlijk ook niemand anders die op zijn plek kan spelen. De tweede helft tegen Heracles Almelo (0-6 winst) deed Joey Veerman dat.”

“Dat Schouten in de rust gewisseld werd, zegt denk ik veel over hem”, gaat de hoofdredacteur van Voetbal International verder. “Bosz weet dat als hij Schouten richting het Champions League-duel met Lens kwijtraakt door een blessure, ze bij wijze van spreken dat duel beter niet kunnen spelen. Hij heeft zo’n waanzinnige waarde voor PSV.”

“Het EK 2024 komt er natuurlijk aan en Koeman is nog steeds een beetje zoekende op het middenveld. Ik denk wel dat Schouten de ideale partner van Frenkie de Jong is. Het is natuurlijk ook veel over Tijjani Reijnders gegaan. Als je ziet hoe hij speelt bij AC Milan, in een hele aanvallende rol. Bij AZ had hij Jordy Clasie naast zich als balansbewaker en was Reijnders ook de loper”, aldus Zwart.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.