PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘PSV-speler is als rode wijn, hij wordt alleen maar beter’

Luuk de Jong is bezig aan een uitstekend seizoen bij PSV. Hij rijgt de goals aan een stuk aan elkaar en wist ook al zes keer aangever te zijn bij de Eindhovenaren.

“Hij doet een beetje denken aan de Luuk de Jong van jaren geleden, zoals bij FC Twente. Daar creëerde hij best wel veel”, opent Bart Frouws in een video-item van Voetbal International. De Jong staat nu al op zes assists. “Hij heeft twee keer tien assists gegeven in de Eredivisie in het verleden. Dit kan voor hem qua aangeven een topseizoen worden.”

Wel zijn er kanttekeningen vanwege de aanvallende speelstijl van Peter Bosz. “Het is natuurlijk ook makkelijk als je veel op de helft van de tegenstander speelt en als je heel aanvallend speelt. Maar creëert 2,7 kansen per negentig minuten, onder Van Nistelrooij was dat 1.0.”

“Hij is niet alleen als afmaker beter, maar ook als aangever. Ik ben heel benieuwd hoe dit gaat eindigen, qua aantallen assists.” Sjoerd Keizer voegt toe: “Luuk de Jong is als rode wijn, hij wordt alleen maar beter.” Frouws is benieuwd: Deze cijfers zijn al zo goed, ik weet niet of het nog beter kan worden.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.