PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘PSV aast op speler van Crystal Palace’

Volgens het Eindhovens Dagblad heeft PSV interesse in Chris Richards. Hij is een verdediger van het Engelse Crystal Palace en hij wordt gezien als een alternatief voor Miles Robinson.

Hij heeft ten opzichte van Robinson het voordeel dat hij al een het Europese voetbal gewend is. Het Brabantse medium meldt dat de komst van Richards ‘door ingewijden misschien wel logischer geacht’ wordt. De verdediger kwam in de zomer van 2022 voor twaalf miljoen euro over van Bayern München, waar hij na de komst van Matthijs de Ligt mocht vertrekken. Ook bij de Premier League-club is de verdediger geen vaste waarde, waardoor een wintertransfer mogelijk lijkt.

PSV zou hem daardoor mogelijk voor een relatief laag bedrag kunnen oppikken, maar het is vooralsnog niet duidelijk hoeveel miljoenen de Eindhovenaren aan een nieuwe verdediger willen spenderen. Vanwege langdurig blessureleed bij huurling Armel Bella-Kotchap zoekt PSV naar defensie versterking.

Dat opnieuw Amerikanen in beeld zijn bij PSV heeft te maken met technisch directeur Earnest Stewart. Hij haalde eerder al de Amerikaanse internationals Sergiño Dest, Richardo Pepi en Malik Tillman naar Eindhoven. Stewart bevestigde zondagochtend bij het ESPN-programma Goedemorgen Eredivisie dat Robinson in beeld is bij PSV. “Ik heb contact, maar niet alleen met hem. Ook met andere spelers, dat is mijn baan.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.