PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

Voormalig topvoetballer noemt linie van PSV ‘dramatisch’

Voormalig topvoetballer en huidig analist Marco van Basten heeft geen hoge pet op van de verdediging van PSV. Hij denkt alleen niet dat de Eindhovenaren de enige zijn die daar een probleem hebben, vrijwel alle Nederlandse topclubs zitten hiermee in hun maag.

“Je moet zeker naar voren blijven gaan, maar een 1-0 moet je toch altijd kunnen verdedigen”, begint Van Basten aan tafel bij Rondo van Ziggo Sport. “Wij zijn daar echt dramatisch in in Nederland. Dat geldt voor Ajax, PSV, Feyenoord en alle clubs eigenlijk. Als je die Portugese ploegen ziet, staan die nu boven Nederland. Dat komt alleen maar doordat het in Nederland altijd fout gaat, omdat we hier geen overlevingsinstinct hebben.”

“Er is totaal niemand die de leiding kan nemen hier in een defensie. Je hebt er altijd één of twee in een team nodig die dat geluid geven. Die coachen waar je naartoe moet. Blijven, terug, druk zetten, dat soort dingen. Natuurlijk mag je wel naar voren, maar wel als je op tijd terug bent”, aldus Van Basten.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.