PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Ajax speelde geweldig, maar dat lag ook aan PSV’

PSV wist afgelopen zondag met 5-2 te winnen van Ajax. In de eerste helft hadden de Eindhovenaren hun handen vol aan de Amsterdammers en gingen dan ook met een 1-2 stand rusten. En dit zag ook analist Aad de Mos.

“Ik keek mijn ogen uit”, vertelt De Mos in een video-item van het Eindhovens Dagblad. “Na een kwartier had het al 0-4 voor Ajax kunnen staan. Dat had ik niet verwacht. Ajax speelde geweldig, maar dat had ook te maken met het zwakke middenveld van PSV.”

De Mos zag dat de problemen voor PSV ontstonden op het Eindhovense middenveld. “Joey Veerman en Malik Tillman werden afgetroefd door Kristian Hlynsson, Kenneth Taylor en Branco van den Boomen, terwijl Jerdy Schouten het niet meer kon belopen”, gaat de voormalig hoofdtrainer verder. “Daardoor kregen André Ramalho en Olivier Boscagli het ook zwaar.”

“Tillman is ondanks zijn fluwelen techniek niet geslaagd bij Rangers en Bayern München, omdat zijn handelingssnelheid te laag ligt. En Veerman zal het zelf ook wel hebben gevoeld. Iedereen die een beetje voetbal kent, zei in de rust: PSV’s probleem ligt op het middenveld”, aldus De Mos.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.