PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Voormalig Ajax en PSV-speler in afwachting van contractontbinding’

Anwar El Ghazi weet niet of hij nog blijft spelen voor het Duitse FSV Mainz. Volgens verschillende buitenlandse media zou de club namelijk bezig zijn met het ontbinden van zijn contract.

Hij plaatste op social media posts over de oorlog tussen Israël en Hamas. ‘From the river to the sea, Palestine will be free’, schreef de oud-speler van Ajax en PSV. Mainz disantieerde zich van de post van El Ghazi, noemde het ‘onacceptabel’ en besloot hem tijdelijk te schorsen. Nu dreigt zelfs een contractontbinding.

“Ik kan er weinig over vertellen, ik wacht zelf ook nog op een antwoord”, zegt El Ghazi tegen de NOS. Ook Mainz trad nog niet naar buiten met een statement. De Duitse club eiste excuses van El Ghazi, die op zijn beurt duidelijk maakte dat hij staat voor vrede en menselijkheid voor alle slachtoffers van de oorlog.

De oorlog in de Gazastrook ligt zeer gevoelig bij Mainz. Het stadion is vernoemd naar Eugen Salomon, oprichtend lid van de club. Zijn clubfuncties werden, omdat hij joods was, in 1933 door de nazi’s afgenomen. Salomon overleed in 1942 tijdens de Holocaust. Om die reden keurt Mainz antisemitisme ten zeerste af.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.