PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Liefst willen ze Ajax vernederd zien worden’

Ajax lijkt onder de nieuwe interim-trainer Hedwiges Maduro iets verdediger te spelen dan onder Maurice Steijn. Vanmiddag staat de kraker tegen PSV op het programma. Analist Wim Kieft weet dat de fans van de Eindhovenaren bloed ruiken. Zij willen de grote rivaal vernederen.

De oud-international van het Nederlands elftal speelde zelf bij Ajax, maar ook bij PSV. In gesprek met De Telegraaf vertelt hij: “Aan de sfeer in het Philips Stadion merkte je of je tegen Ajax speelde of tegen een andere willekeurige club. Ongeacht de positie op de ranglijst. Ajax is de wedstrijd van het jaar. Met de huidige verhoudingen zullen de fans van PSV geen genoegen nemen met een kleine uitslag. Het liefst willen ze Ajax vernederd zien worden.”

“Met Ajax hadden wij het standaard moeilijk in Eindhoven en heb ik zelfs nooit gewonnen”, vervolgt Kieft. “Een keer een gluiperig gelijkspel. Daarentegen voelde we ons met PSV in Amsterdam nooit de mindere en wonnen af en toe.”

Misschien kan de huidige nummer zeventien (!) van de Eredivisie een beroep doen op het schokeffect? “Een trainerswissel kan een schokeffect teweegbrengen, maar zoals nu bij Ajax zal dat wel meevallen. Ook omdat iedereen weet dat Maduro maar twee wedstrijdjes eindverantwoordelijke is. Na Brighton & Hove Albion en PSV moet hij een stap terug doen en zal John van ’t Schip het seizoen afmaken. Met de komst van John kan er wel een andere dynamiek in de spelersgroep ontstaan.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.