PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘PSV zondag pas voor het eerst echt aan de bak’

Sportjournalist Valentijn Driessen vindt dat PSV in de Eredivisie te weinig tegenstand heeft gekregen. Midweeks wisten de Eindhoven in de Champions League met grote moeite een gelijkspel uit het vuur te halen op bezoek RC Lens.

De Eindhovenaren moesten het doen zonder sterspeler Noa Lang. Dit was volgens Driessen een duidelijk gemis. “Hirving Lozano was ongelukkig dat zijn eerste doelpoging op de paal belandde, Johan Bakayoko vond bij zijn eerste poging een gaatje bij de tweede paal. Geen slecht rendement, maar het duo bracht de Franse defensie te weinig in problemen waardoor de voorsprong minimaal bleef en de eerste de beste kans van de Fransen zorgde voor de 1-1 eindstand”, schrijft hij in De Telegraaf.

Driessen stelt dat de ploeg van Peter Bosz in Nederland maar zelden tot nooit écht getest wordt. “Internationaal zijn ploegen dan juist in staat om het gaspedaal nogmaals in te drukken. Zoals RC Lens. Met die intensiteit had PSV zoveel moeite dat het verzorgde veldspel langzaam verdween. Op het tandvlees overleefden de PSV’ers.”

Het Eredivisie-programma zit volgens Driessen niet mee bij PSV. “Dat PSV de eerste serieuze tegenstander in de Nederlandse competitie pas komende zondag treft, op 29 oktober na negen speelronden, helpt niet. Alhoewel nummer zeventien Ajax in de huidige staat voor PSV ook niet als serieus bestempeld kan worden.” Bij de Amsterdammers is het momenteel crisis met een hoofdletter C.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.