PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

Kritiek op PSV: ‘Totaal geen voetbal van achteruit’

De analisten Wesley Sneijder en Theo Janssen hadden gisteren geen hoge pet op van het spel van PSV. In de Champions League gingen ze op bezoek bij het Franse Lens. Na de eerste helft gaven beide heren een analyse voor de camera’s van RTL 7.

“We zijn totaal niet vermaakt”, begint Sneijder zijn relaas in de studio. “Alles wat we van tevoren gezegd hebben, hebben we niet teruggezien. Het is heel slordig, van beide kanten. Dat had ik aan de kant van Lens wel verwacht, maar de eerste helft was vooral PSV heel erg slordig, totaal geen voetbal vanuit achteruit”, vervolgt de analist, die één middenvelder aanwijst als dissonant. “Veerman (Joey, red.) lijdt heel veel balverlies, en dan kom je niet in je spel. De achilleshiel van Lens (waar Bosz het vooraf over had, red.) hebben we geen één keer gezien.”

Ook collega-analist Janssen is allesbehalve onder de indruk. Hij zou dan ook een wijziging aanbrengen in de rust, als hij Bosz was. “Ze (Lens, red.) staan eigenlijk gewoon met vier man tegen de laatste linie van PSV aan, dus daar is de oplossing niet. De twee verdedigende middenvelders, Schouten en Veerman, worden ook gedekt. Tillman daarachter is de vrije man, maar die kunnen ze niet bereiken. Ik zou het systeem iets aanpassen, zeker in balbezit. Eén met de punt naar achter, één wat hoger. Ik denk dat je er dan wel doorheen kan spelen.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.