PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘PSV-speler lijkt stap naar Eredivisie-ster te kunnen maken’

PSV lijkt het dit seizoen uitstekend op orde te hebben. Met Noa Lang en Johan Bakayoko op de flanken maken ze iedere verdediging bang. Lang is de buitenspeler met de meeste expected goals per 90 minuten (0,48), terwijl Bakayoko de meeste kansen wist te creëeren uit open spel (20).

“Om het vertrek van Xavi Simons op te vangen, had PSV deze zomer een één-op-één-dreiging van topniveau nodig”, begint Sam Planting van ESPN. “Een aanvaller die vanaf zijn binnenkomst het creatieve voortouw durfde te nemen. Noa Lang is in dat opzicht een schot in de roos gebleken. In de strijd om de Johan Cruijff Schaal en het Europese thuisduel met Sevilla valt ook nog eens op dat de nieuwe PSV-linksbuiten juist thuis geeft in topwedstrijden.”

Ook Bakayoko doet het ook goed dit seizoen. “Op de rechterflank in de ploeg van Peter Bosz is er misschien wel nóg beter nieuws te melden. Johan Bakayoko lijkt namelijk de stap van talent naar Eredivisie-ster te maken, dit seizoen. Hoewel de jonge linkspoot met 1 goal in 15 officiële duels in 2023/24 een duidelijk verbeterpunt kent qua rendement, zijn de onderliggende data van Bakayoko uitstekend. Zowel qua passeeracties, balcontacten in gevaarlijke zones als creatie voor anderen scoort de Belg uitstekend. Die doelpunten en assists lijken er dus wel te zullen komen”, besluit Planting.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.