PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

PSV-revelatie: ‘Hij maakte van mij een topsporter’

PSV pakte deze zomer uit met de komst van Jerdy Schouten. En van het begin af aan maakt de controlerende middenvelder indruk bij de Eindhovenaren. Hij begon als voetballer op nummer ’10’ maar is inmiddels omgeturnd tot een nummer ‘6’.

“Ik werd ook geen voetballer om de Jerdy Schouten van nu te zijn. Zeker niet zelfs”, vertelt Schouten met een lach aan het Eindhovens Dagblad. Als ik naar mezelf van vroeger kijk, was ik een beetje lui. Ik wilde graag op nummer tien spelen. Trucjes doen, lekker op techniek. Dat je heel veel kunt doen als een bal verloren gaat, heb ik pas op latere leeftijd echt geleerd. Nu haal ik daar ook enorm veel plezier uit.”

Schouten viel als tiener niet in het bijzonder op bij scouts van voetbalclubs. “Op die leeftijd wordt heel veel naar snelheid en kracht gekeken. Ik zat bij ADO onder 19 niet eens in de top-tien van mijn elftal, wat dat betreft. Ik was ook klein, als gezegd een beetje lui en denk dat ze dat meer zagen dan de dingen die ik wel goed deed. Andere jongens waren beter in de jeugd of belangrijker voor het team.”

Voormalig jeugdtrainer Aleksandar Rankovic krijgt de credits voor de omslag van Schouten bij ADO Den Haag. “Bij Telstar kwam het volgende keerpunt en werd ik voor het eerst echt op zes gezet, maar onder Rankovic leerde ik dat er in verdedigend aspect heel veel te winnen is. Hij maakte van mij voor het eerst een topsporter en wond nergens doekjes om. Zonder hem was ik inderdaad misschien niet eens in het profvoetbal terechtgekomen en zo zie je maar hoe afhankelijk je soms van iets of iemand kunt zijn”, aldus Schouten.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.