PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Hij is de grote architect bij PSV’

PSV is na acht wedstrijden in de Eredivisie nog altijd foutloos. De Eindhovenaren presteren dit seizoen uitstekend en dat is ook Voetbal International opgevallen. Zij hebben namelijk aandacht besteed aan de seizoenstart.

“PSV liet in de eerste acht speelronden geen punt liggen en heeft een doelsaldo van +25”, schrijft Bart Frouws van het weekblad. “In de hele historie van de Eredivisie stonden slechts vier ploegen er nog beter voor in deze fase van de competitie, waaronder de Eindhovenaren zelf in 2018/19 (toen 2de geworden). Voor de beste start ooit is er nog wel een lange weg te gaan: in 1987/88 zette PSV het record neer door de eerste zeventien wedstrijden te winnen.”

“De aanvallende cijfers van de ploeg van Peter Bosz zijn indrukwekkend”, vervolgt hij. “PSV kwam tot 203 schoten, waarvan 83 tussen de palen. Dat is in beide categorieën het hoogste aantal voor een Eredivisie-club na acht speelronden sinds deze data beschikbaar zijn.”

Bij de Eindhovenaren is één speler die wordt uitgelicht. “Joey Veerman is de grote architect van het aanvalsspel van PSV. De middenvelder creëerde dit seizoen niet alleen de meeste kansen van alle Eredivisie-spelers (38), maar gaf ook het vaakst de voorlaatste pass voor een schot (18 keer).”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.