PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘PSV-sterkhouder kan niet naar een topcompetitie’

Joey Veerman maakt de nodige furore in de Nederlandse Eredivisie maar analist Rene van der Gijp is er niet dolenthousiast over. Na de wedstrijd van Oranje tegen Griekenland is hij van mening dat er nog veel verbetering nodig is voor de middenvelder van PSV.

“Ik zou wel iets over Veerman willen zeggen”, opende Van der Gijp dinsdagavond in Vandaag Inside. “Vinden wij Veerman een goede voetballer? Ik zou als ik Veerman was… Hij heeft nu tegen Arsenal en hij heeft tegen Frankrijk gespeeld. Ik hoop dat hij gezien heeft wat er nodig is om op dat niveau te komen.”

“Op dat niveau zit hij bij lange na niet, hè”, weet Van der Gijp. “Als ik hem was zou ik nu zorgen dat ik een betere conditie krijg, zou ik harder gaan werken, sneller worden, een betere balbehandeling krijgen én sterker worden. Anders gaat Veerman straks naar Aston Villa en daar zit hij drie jaar op de bank. Aanleg heeft hij, maar hij moet in alles beter worden.”

Van der Gijp stelt na de duels met Arsenal en Frankrijk dat Veerman progressie moet maken. “Tegen die ploegen heeft hij in ieder geval gemerkt hoe het is om een grote voetballer te zijn. Een voetballer als Griezmann. Veerman heeft in potentie wel meer dan Donny van de Beek. Het is ook een elegantere voetballer om naar te kijken. Maar als hij niet in alle aspecten verbetert, dan blijft hij gewoon speler van PSV.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.