PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

Voormalig PSV-speler: ‘In twee uur tijd is onze wereld veranderd’

Het is een zware tijd voor oud PSV-speler Eran Zahavi. Momenteel speelt hij in Israel voor Maccabi Tel Aviv. In een gesprek met ESPN vertelt hij over de huidige gang van zaken in zijn land.

“We zijn heel erg verdrietig en kunnen niet begrijpen hoe zoiets heeft kunnen gebeuren in onze wereld”, zegt de spits. “Een week geleden kwamen we terug van een wedstrijd in België tegen Gent (in de Conference League, red.). We waren ons aan het voorbereiden op de wedstrijd van zondag.”

“We werden zaterdagochtend wakker en onze wereld was veranderd. In twee uur tijd is onze wereld veranderd. Niet alleen onze wereld, maar die van veel mensen”, geeft Zahavi aan. Hij verblijft in Tel Aviv. “Met mij gaat het goed, met mijn familie ook. We zijn gezond en zijn ver verwijderd van datgene wat er is gebeurd in het zuiden. Maar we voelen alles.”

Hij gaat verder: “We zijn heel erg verdrietig. We kunnen niet begrijpen hoe zoiets heeft kunnen gebeuren in onze wereld, hoe mensen zoiets hebben kunnen doen. Het gaat niet meer om moslims of joden. Het gaat niet om religie.”

De competitie in het land ligt stil, waardoor het trainingsschema er heel anders uit ziet dan normaal gesproken. “We trainen individueel in de ochtend. Als we kleine trainingsoefeningen kunnen doen, doen we dat. We doen aan liefdadigheid. We helpen veel mensen, we bezoeken families, we gaan naar begrafenissen. Het is heel erg moeilijk. Als je de families ziet, volgt er een kleine glimlach en zeggen ze dank voor de komst, hij was een fan van jouw club”, zegt Zahavi.

Hij hoopt daarmee voor een lichtpuntje te zorgen. “We weten dat voetbal veel dingen in de wereld kan veranderen. Het kan je afsluiten van de slechte dingen die je meemaakt. Ik ben heel trots op mijn club en heel trots op datgene wat spelers in het hele land doen. Veel mensen met macht proberen hun macht in te zetten voor goede zaken. Daar ben ik heel trots op.”

Zahavi is overigens niet te spreken over de UEFA, dat tijdens de interlandperiode geen algehele minuut stilte heeft afgekondigd. “Iedere keer als er iets gebeurt in de wereld, zoals in Turkije, Marokko en Libië, tonen we respect. Dan is er een minuut stilte. Dan zijn we respectvol en solidair. Nu zegt niemand iets.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.