PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘PSV-speler had verloren kunnen gaan voor het profvoetbal’

Jerdy Schouten kan terugkijken op een apart verloop van loopbaan. De controlerende middenvelder begon bij ADO Den Haag, en verkaste toen vervolgens naar Telstar, Excelsior, Bologna en nu PSV. Het had echter niet veel gescheeld of hij was teruggegaan naar de amateurs van Excelsior Maassluis.

“Hij had op dat moment al veel overwonnen (onder meer het zogenaamde compartimentsyndroom, red.) en wederom een vervelende blessure, die hardlopers vaak hebben. Shin splints, oftewel scheenbeenontsteking”, vertelt Meppelink aan het Eindhovens Dagblad. “Voor een contract kwam hij nog niet in aanmerking, maar via een onkostenvergoeding hebben we hem toen toch net binnen kunnen houden bij de club.”

“Ik heb me daar hard voor gemaakt en ben blij dat hij is gebleven, want als hij echt naar de amateurs was gegaan had hij zomaar verloren kunnen gaan voor het profvoetbal”, gaat de toenmalig Hoofd opleidingen van ADO verder. “In Maassluis had hij best wat kunnen verdienen en wat extra kunnen werken. Vaak kiezen jongens daar dan voor.”

“In zijn spel zag je heel bijzondere dingen terugkomen. Het niveau van de passing en ook het vermogen om daarmee een linie over te slaan? Dat zat er al heel vroeg in. Het ziet er heel eenvoudig uit wat Jerdy doet, maar de snelheid waarmee hij het kan is soms onwaarschijnlijk”, aldus Meppelink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.