PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘PSV-speler is een gevaar voor zijn eigen ploeg’

Analist Wim Kieft heeft geen hoge pet op van PSV-verdediger Andre Ramalho. In zijn column voor De Telegraaf noemt hij hem zelfs ‘een gevaar voor zij eigen ploeg’. Hij zegt dit na het Champions League-duel van de Eindhovenaren tegen Sevilla.

In een knotsgekke slotfase wist PSV nog een punt over te houden aan het Champions League-duel met Sevilla. Kieft zegt van het spel van de Eindhovenaren te hebben genoten en noemt daarbij specifiek Noa Lang als uitblinker. “PSV speelde superattractief in een hoog tempo met een fantastische Noa Lang, die zijn directe tegenstander Jesus Navas helemaal tureluurs speelde.”

“Hij passeert zo gemakkelijk, is zo snel en wendt makkelijk en kort, wat hem ongrijpbaar maakt”, vervolgt Kieft, die wel een verbeterpunt aanstipt voor de buitenspeler. “Alleen ligt Langs rendement veel te laag en dat bepaalt mede of je op het niveau van de Champions League een topspeler bent.”

Volgens Kieft zal Lang dat moeten verbeteren wil hij naar een grote Europese club. “Het is niet voor niets dat de grote clubs in Europa hem links lieten liggen bij Club Brugge en hij blij was dat PSV toehapte. Wordt Lang effectiever, dan kan hij alsnog de stap naar de Europese top maken.”

Ramalho valt door de mand bij PSV
Kieft zag daarnaast ook een dissonant bij PSV spelen. “Voor Ramalho is PSV al te hoog gegrepen. Aan de bal en met zijn verdedigende acties is hij een gevaar voor zijn eigen ploeg. Zeker gezien de offensieve manier waarop PSV speelt, is hij kwetsbaar, en maakt hij PSV kwetsbaar.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.