PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

Analist Wim Kieft genoot van PSV-verdediger

Voormalig voetballer en huidig analist Wim Kieft heeft genoten van de wedstrijd van PSV tegen Sevilla. Verdediger Jordan Teze maakte diep in de blessuretijd de gelijkmaker voor de Eindhovenaren.

Hij is het niet eens met de critici. “De zogenaamde kenners hoor je al roepen: Leuk en aardig allemaal, maar Feyenoord staat met lege handen tegen de nummer 4 van Spanje en PSV ontsnapt tegen de nummer 15 van de Primera Division”, schrijft hij in zijn column in de Telegraaf. ” Je kan inderdaad verliezen en gelijkspelen, maar met iets meer effectiviteit en rendement hadden Feyenoord en PSV kunnen winnen.”

Volgens de analist speelde de Eindhovenaren geweldig voetbal. “PSV speelde superattractief in een hoog tempo met een fantastische Noa Lang, die zijn directe tegenstander Jesus Navas helemaal tureluurs speelde”, aldus Kieft. “Hij passeert zo gemakkelijk, is zo snel en wendt makkelijk en kort, wat hem ongrijpbaar maakt. Alleen ligt Langs rendement veel te laag en dat bepaalt mede of je op het niveau van de Champions League een topspeler bent.”

Wie een minder goede indruk maakte op de oud-spits was André Ramalho. “Voor Ramalho is PSV al te hoog gegrepen”, oordeelt Kieft. “Aan de bal en met zijn verdedigende acties is hij een gevaar voor zijn eigen ploeg. Zeker gezien de offensieve manier waarop PSV speelt, is hij kwetsbaar, en maakt hij PSV kwetsbaar.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.