PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘PSV betaalde een vermogen, maar hij blijkt een koopje’

PSV pakte deze zomer uit met de komst van Noa Lang. Voor maar liefst twaalf miljoen euro werd hij overgenomen van het Belgische Club Brugge. Analist Marciano Vink is onder de indruk van de vleugelflitser en dan vooral hoe hij met de hoge druk omgaat.

“Bij Club Brugge was hij ook al exceptioneel. De Belgen houden heel veel van Noa Lang. Wij lazen vaak de dingen die hij rondom het voetbal deed. Toen hij weer terug naar Nederland kwam was het de vraag of hij het bij PSV weer ging laten zien. Bij Xavi Simons was dat het geval, maar daarna moet Lang in zijn schoenen PSV in de arm nemen.”

PSV betaalde rond de twaalf miljoen euro voor de spelmaker, maar dit was volgens de analist gezien zijn huidige vorm meer dan terecht. “Hij is een koopje. Hij passeert tegenstanders heel makkelijk. Je ziet hoeveel dribbels hij maakt zonder enige angst. Navas, zijn directe tegenstander tegen Sevilla, beleefde een slechte avond. Hij was zo dominant, ik heb echt genoten.”

Daar houdt de loftrompet niet bij op. “Hij heeft ook fantastische steekballen. In de competitie zien we die ook af en toe. Een soort no-look balletje geeft hij dan. Ik ben echt aan het genieten. Dit soort spelers horen in de selectie van het Nederlands elftal”, aldus Vink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.