PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Dit verwacht je bij de amateurs, maar niet bij PSV’

PSV speelde gisteren in de Champions League met 2-2 gelijk tegen Sevilla. De Eindhovenaren moesten twee keer terugkomen van een achterstand. Na de wedstrijd heerste toch vooral de teleurstelling.

“Je kan op heel veel verschillende manieren naar deze wedstrijd kijken”, vertelt clubwatcher Marco Timmer in een video-item van Voetbal International. “Waarbij het publiek, denk ik, genoten heeft, PSV van geluk mag spreken, maar dat PSV in het proces ook op Champions League-niveau heel goed voor de dag kan komen. Maar PSV heeft natuurlijk ook het geluk aan hun zijde als de goal afgekeurd wordt. Dat was een hele lichte handsbal. En de gemakkelijk gegeven penalty. Daar heeft PSV wel geluk mee.”

“Hoe ik dat moment heb ervaren van de tweede tegengoal? Ongeloof natuurlijk”, vervolgt de clubwatcher. “Dit verwacht je bij amateurs in de vijfde klasse op een zondagochtend om 10.00 uur in de regen, maar niet bij PSV. Daar moet je scherp zijn en continu focus houden. Helemaal omdat je merkt dat je de kansen die je krijgt niet helemaal goed verzilverd.”

“Vanaf de aftrap duurt het, geloof ik, dertien tellen voordat het alweer misgaat. Twee mensen die voor de bal gaan en geen oog hebben voor de diepgaande man. Die diepgaande man kan een voorzet geven en hoe Bella-Kotchap staat te verdedigen, dat kan echt niet. Uiteindelijk moet dat beter worden, maar het zit in de speelstijl van PSV opgesloten. Als je zo aanvallend speelt, geef je ruimte weg. En doe je dat niet goed, dan ziet dat er klungelig uit.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.