PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

Oud PSV-speler met Ronaldo: ‘Dan hingen we soms in de lampen’

Arthur Numan speelde in een ver verleden een aantal seizoenen voor PSV. Zo speelde hij ook twee jaar met de Braziliaanse Ronaldo, en kan hij zich nog een aantal leuke anekdotes uit die tijd voor de geest halen.

Het was nog niet de tijd van smartphones en sociale media, dus een avond uit kon nog rustig als voetballer van PSV. “Dan reden we bijvoorbeeld naar Antwerpen om een beetje aan teambuilding te doen”, vertelt Numan aan ELF Voetbal. “Dan overnachtten we en hingen we soms eens in de lampen. Als je dat vandaag de dag doet heb je allemaal mobiele telefoons voor je neus als voetballer.”.

“Ronaldo ging over het algemeen ook mee, ja. Maar hij viel mee, hoor. Hij was nog jong en vooral rustig tijdens zulke uitjes”, gaat de oud-PSV’er verder. Ook kan Numan zich het trainingskamp in Indonesië nog goed herinneren. “Ik weet nog dat we daar op een markt rondliepen en geschreeuw hoorden. Bleken ze vleermuizen te verkopen.”

“Zo’n verkoper hield een vleermuis vast en trok het beest uit elkaar om ‘m vervolgens dood te slaan”, vervolgt Numan. “Die Indonesiërs liepen weg alsof het de normaalste zaak van de wereld is, maar wij keken er met open mond naar. Ronaldo werd panisch en raakte in paniek. Hij sprintte door de straat. Op het veld was hij snel, maar ik heb hem nog nooit zo snel zien sprinten als toen, haha.”

“Na zijn PSV-tijd speelden we met Oranje nog een aantal interlands tegen Brazilië, waaronder natuurlijk op het WK in 1998. Al was ik toen geschorst. Tijdens een vriendschappelijk duel in de ArenA heb ik nog shirtje met hem gewisseld. Dat heb ik nog ergens liggen, want ik vind het een enorme eer dat ik heb gevoetbald met iemand van het niveau van Ronaldo”, aldus Numan

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.