PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

Beleidsbepaler PSV: ‘We hebben wel wat zaken aangescherpt’

PSV neemt het vanavond in de groepsfase van de Champions League op tegen het Spaanse Sevilla. Zeven maanden geleden kwamen ze ook op bezoek in Eindhoven en toen werd hun keeper Marko Dmitrovic belaagd door een fan.

“Als een individu kwaad wil, is het altijd lastig te voorkomen, maar we hebben wel wat zaken aangescherpt”, wordt Brands geciteerd door De Telegraaf. “Als je nu onze wedstrijden ziet, dan zie je dat we extra beveiliging hebben, ook op het veld. We hebben met name ook gekeken hoe we bepaalde tribunedelen beter in de gaten kunnen houden en de posities van stewards veranderd.”

De straf voor PSV viel uiteindelijk mee. 20.000 euro boete en de sluiting van een deel van de Oosttribune bij het eerstvolgende Europese duel. “Wat ze mee hebben genomen, is wat je allemaal hebt gedaan om de wedstrijd goed te laten verlopen. De UEFA Security Delegate heeft het hele traject met ons doorlopen voor de wedstrijd. De UEFA weet ook dat een incident altijd kan plaatsvinden, maar de mate waarin je je hebt voorbereid wordt meegenomen in de strafmaat.”

Dinsdagavond komt Sevilla dus weer terug naar het Philips Stadion. “Het zal waarschijnlijk nog wel even ter sprake komen bij de ontmoeting met het bestuur van Sevilla”, gaat Brands verder. “We hebben vorig jaar in een brief direct onze excuses gemaakt tegenover Dmitrovic en Sevilla. De doelman heeft zich heel professioneel opgesteld door de wedstrijd uit te willen spelen.”

“Daar zijn wij hem heel dankbaar voor. Dat had ook anders gekund en dan waren de gevolgen van het incident waarschijnlijk nog veel groter geweest. Het was in vele opzichten een mooie voetbalavond, ook al werden we uitgeschakeld. Je doet als club alles om het goed te laten verlopen en dan wordt het imago van PSV beklad door één individu.”

“We zijn extra waakzaam op dit soort incidenten. We zijn als club voortdurend in gesprek met de verschillende supportersgroeperingen en hopen ook op sociale controle op de tribune om zo’n incident in de toekomst te voorkomen naast alle maatregelen die we hebben genomen”, aldus Brands.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.