PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Ronald Koeman ziet dat dan toch als een soort vernedering’

De sportjournalisten Mike Verweij en valentijn Driessen vinden dat bondscoach Ronald Koeman een nieuwe poging moet wagen om Luuk de Jong terug te halen bij het Nederlands elftal. De PSV-spits gaf eerder te kennen zich niet meer beschikbaar te stellen voor Oranje.

Driessen vindt dat Koeman contact op moet nemen. “In het belang van het Nederlandse voetbal zou hij dat eigenlijk wel moeten doen”, begint Driessen in de podcast Kick-off van De Telegraaf. “Hij zit nu in een fase van zijn carrière waarin alles lukt, maar dat komt ook door alles wat hij heeft meegemaakt. Hij kan echt wel beter meevoetballen als we af en toe denken, ook al ziet het er soms onbeholpen en houterig uit. Als bondscoach zou ik over mijn eigen schaduw heen springen, Luuk de Jong toch bellen en vragen of hij tijd vrij wil maken voor je.”

“Je merkte heel erg aan Koeman dat hij het niet leuk vindt als iemand bedankt voor Oranje. Dan gaat hij zeker die speler niet bellen. Dat ziet hij dan toch als een soort vernedering en dat snap ik ook nog wel”, reageert Verweij. “Luuk de Jong heeft ook zoiets van: als ze me nodig hebben, dan bellen ze me maar. Maar dan zit je dus in een impasse.”

Verweij vindt eerder dat Nigel de Jong het contact moet leggen. “Nigel de Jong is er juist om het belang van het Nederlandse voetbal te dienen. Hij moet misschien tegen Luuk de Jong zeggen: ‘Kom een keer naar Zeist.’ En tegen Koeman: ‘Kun je hem gebruiken? Kom erbij zitten, dan vraag je aan Luuk of hij voor twee of drie wedstrijden terug wil komen.’ Ik denk dat het moet gebeuren, en dat Nigel de Jong het initiatief moet nemen”, besluit Verweij.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.