PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Moet de lekkerste periode van die PSV’er zijn loopbaan zijn’

Luuk de Jong is totaal ‘on fire’ dit seizoen voor PSV. De scherpschutter speelt in een aanvallend team en daar plukt de spits zijn vruchten van. In de eerste zes competitiewedstrijden wist hij al zesmaal het net te vinden voor de Eindhovenaren.

“Voor De Jong moet dit de lekkerste periode van zijn carrière zijn”, stelt Wim Kieft in De Telegraaf. “Hij is op zijn 33e de baas over de materie. Inmiddels heeft hij alles meegemaakt in Nederland, Duitsland, Engeland, Spanje, loopt over van vertrouwen, weet dat de doelpunten komen zolang hij niet geblesseerd raakt en profiteert maximaal van de offensieve speelwijze van PSV.”

“De ballen van de flanken blijven maar komen”, vervolgt de oud-spits. “Is het niet van Noa Lang, dan van Johan Bakayoko of Jordan Teze of Patrick van Aanholt. Het moet heerlijk zijn voor een spits als De Jong om zulke spelers in de buurt te hebben. En dat Luuk de Jong kan koppen, weet iedereen. Met zijn hoofd is hij ongeëvenaard.”

In de carrière van De Jong ging het hem niet altijd voor de wind, maar dat werkt nu juist in zijn voordeel. “De weg die hij aflegde, had Luuk de Jong nodig om zich te ontwikkelen tot de spits die hij nu is”, aldus Kieft. “Vaak wordt van De Jong gezegd dat hij niet zo goed kan (mee)voetballen, maar dat facet heeft hij in Spanje goed ontwikkeld. Voor De Jong kan deze fase in zijn loopbaan niet lang genoeg duren; hij is volledig in evenwicht.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.