PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘PSV sluit dossier en verkoopt scherpschutter voor dit bedrag’

PSV kan het dossier rondom de Argentijnse spits Maxi Romero sluiten. De Eindhovenaren hebben hem namelijk definitief verkocht aan Racing Club. Die betalen een som van 2,5 miljoen euro voor de spits.

Hij kwam voor bijna tien miljoen euro over van Vélez Sarsfield enkele jaren geleden, maar de hoge verwachtingen wist El Tigre met name door slepend blessureleed nooit in te lossen. Racing Club huurde de spits de afgelopen maanden al, maar die verbintenis is dus omgezet in een definitieve transfer.

In totaal heeft PSV over boekjaar 2022/2023 een nettowinst van 13 miljoen euro geboekt. “Met het winnen van de TOTO KNVB Beker, de Johan Cruijff Schaal en de tweede plaats in de Eredivisie, werden op het veld de nodige resultaten geboekt. PSV was ondertussen ook naast het veld in beweging. De omzet passeerde voor het eerst de grens van 100 miljoen euro in een jaar dat er geen UEFA Champions League-voetbal werd gespeeld. Dit kwam met name door de groei van de commerciële-, merchandise- en ticketingomzet. Daarnaast groeide het eigen vermogen tot meer dan 30 miljoen euro, waarmee een verder herstel werd gerealiseerd”, klinkt het op de clubwebsite.

PSV vervolgt: “In het seizoen 2022-2023 was de doorstroom binnen de A-selectie groot. PSV investeerde in nieuwe spelers en oude bekenden. Tegelijkertijd werd een aantal spelers verkocht. Met name de verkopen van Cody Gakpo en Noni Madueke aan respectievelijk Liverpool FC en Chelsea FC hadden een positieve impact op de financiële doelstellingen van de club. Tezamen met huur en verhuur van spelers, opleidingsvergoedingen en afschrijvingskosten werd een positief transferresultaat van 33 miljoen geboekt.” Het jaarverslag van PSV is hier in te zien.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.