PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Ruud van Nistelrooy kan tegenstander worden van Ajax’

Ruud van Nistelrooy staat in de belangstelling van het Franse Olympique Marseille. Hij is daar in beeld om de opvolger worden van Marcelino die onlangs besloot op te stappen. Hier maakt het medium La Provence melding van.

Hij stond pas net aan het roer van de Franse club, maar hij vond dat een veilig werkklimaat ontbrak. Dat had alles te maken met verschillende bestuursleden die worden bedreigd. Het was voor Marcelino reden om zijn taken bij de club neer te leggen en van Olympique Marseille afscheid te nemen.

Sindsdien is het clubbestuur achter de schermen aan het werk om een goede hoofdtrainer binnen te hengelen. Meerdere namen zouden al in de bestuurskamer hebben geklonken, waaronder Christoph Galtier, Igor Tudor, Julen Lopetegui, Roberto Donadoni en Jaime Pacheco. Ook Van Nistelrooij zou in beeld zijn.

De Nederlander zit sinds het einde van vorig seizoen zonder club, toen hij bij PSV besloot te vertrekken. De trainer voelde destijds niet langer interne steun. Hoewel hij weer open lijkt te staan voor een nieuwe werkgever, is het de vraag of hij zichzelf wil storten in de slangenkuil die bij Olympique Marseille aanwezig is.

Van Nistelrooij zou bovendien niet bovenaan staan, want de Fransen zien het liefste Galtier komen. In het verleden werkte hij al eens voor Lille OSC en Paris Saint-Germain. Het bestuur hoopt dat hij met die ervaring de club verder kan helpen. Galtier staat echter naar verluidt ook in de belangstelling van Napoli.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.