PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

Zag het oude PSV van onder Ruud van Nistelrooij

PSV wist afgelopen zaterdag met 0-4 te winnen op bezoek bij Almere City. Midweeks speelde ze tegen Arsenal en kregen daar met 4-0 klop van ‘The Gunners’. Analist Aad de Mos is niet onder de indruk van de tactieken van trainer Peter Bosz.

Op bezoek in Londen verloor PSV met 4-0. “Het was heel slecht. Ook van de technische staf, van de kant van Bosz en co. vond ik het niet sterk”, oordeelt De Mos in het Eindhovens Dagblad. “In dit soort wedstrijden moet je compact spelen, dat heb ik niet gezien. Arsenal deed dat wel. Als zij de bal niet hadden, stond het verdedigingsblok op twintig meter van Gabriel Jesus.”

Hij gaat verder: “Je kunt in drie fases compact staan, zeg ik altijd. Als je echt in vorm bent en tegen zwakke tegenstanders kun je heel hoog staan. Dat is het zogenaamde handelsmerk van Peter Bosz. Maar als het moet, dat zag ik ook weer bij Atlético Madrid, dan moet je compact staan rond je zestien meter. En daarna ga je weer voetballen.”

“Maar de linies lagen open, er was ruimte. Ik zag het oude PSV van onder Ruud van Nistelrooij. Met grote gaten”, zegt De Mos. De twee achterste linies bij PSV vielen tegen. “Dat heeft ermee te maken dat er geen blok is. Martin Odegaard kon doen en laten wat hij wilde. Ik vond het tactisch een matige wedstrijd van de technische staf.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.