PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Engelse grootmacht was deze zomer favoriet voor PSV-uitblinker’

Na zijn geweldige seizoen bij PSV was Xavi Simons erg interessant voor de grote Europese clubs. Paris Saint-Germain sloeg uiteindelijk toe om de clausule in zijn contract te actieveren en hem direct weer door te verhuren aan RB Leipzig. Maar naar verluidt was het Manchester United die in eerste instantie de beste papieren voor hem had.

Dat meldt Fabrizio Romano maandagavond in een video op YouTube. Simons verliet Parijs in de zomer van 2022 voor Eindhoven. Bij de Franse grootmacht kwam aanvaller annex middenvelder sporadisch aan speelminuten, waarna hij na zijn move naar PSV definitief doorbrak. Het ging om een transfervrije overstap, ongebruikelijk wist PSG daarbij een terugkoopclausule af te dwingen voor vier miljoen euro. Die werd afgelopen zomer gelicht, om Simons vervolgens te stallen bij RB Leipzig.

Hierdoor bleek Simons niet haalbaar voor United, dat geen bod meer uitbracht. Desondanks is manager Erik ten Hag tevreden over afgelopen transferperiode. Rasmus Höjlund werd voor liefst zeventig miljoen euro gehaald van Atalanta Bergamo. The Mancunians verwelkomden verder André Onana, Mason Mount, Sofyan Ambrabat, Sergio Reguilón, Jonny Evans en Altay Bayindir op Old Trafford.

Ondanks deze kwaliteitsimpuls in United slecht aan de nieuwe jaargang begonnen. Met slechts zes punten in vijf wedstrijden staat de Engelse grootmacht dertiende in de Premier League. Romano meldt echter dat de positie van Ten Hag niet wankelt, hij blijft er intern goed opstaan. “Hij heeft een hele goede relatie met het elftal en de spelers en staf hebben dan ook niet het gevoel dat Ten Hag het probleem is.” Ondertussen is Simons geweldig bezig in Leipzig.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.