PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Die jongen is verreweg de belangrijkste speler bij PSV’

Joey Veerman is dit seizoen goed begonnen. De PSV-middenvelder maakte in de competitie al een doelpunt en was goed voor vier assists. Daarnaast was hij Europees ook al tweemaal trefzeker en gaf drie assists.

“Elke keer als ik naar Veerman kijk, zie ik dingen die ik bij weinig middenvelders in het Nederlandse voetbal zie”, begint Mario Been bij Goedemorgen Eredivisie van ESPN. “Ja, bij Frenkie de Jong, maar die speelt bij Barcelona. Die jongen is voor mij verreweg de belangrijkste speler bij PSV op dit moment. In alles.”

“De discussie is vaak in het Nederlands elftal: moet Reijnders naast Frenkie de Jong, of moet die ernaast? Maar Veerman zou daar ook naast kunnen tegen B-landen. Als je denkt dat je meer de bal hebt dan de tegenstander. Veerman kan kort spelen, maar ook iemand over veertig meter wegsteken. Dat is een extra kwaliteit.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.