PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Ik schat PSV niet kansloos in voor de Champions League’

Voormalig voetballer en huidig analist Wim Kieft acht PSV niet kansloos in de Champions League. Hij zal dan ook de wedstrijden van de Eindhovenaren met veel interesse gaan volgen.

PSV deelt de groep met Arsenal, Sevilla en RC Lens. “Interessant om te zien hoe het nieuwe PSV van Bosz zich staande houdt tegen het Arsenal van Mikel Arteta, een leerling van Pep Guardiola”, stelt Kieft in zijn column in de Telegraaf. “Bosz is aanhanger van dezelfde speelstijl, maar als je de spelers individueel tegen elkaar wegstreept, is Arsenal een stuk verder. Normaal wordt PSV teruggedrongen, maar tegelijk biedt dat ruimte aan de ploeg om gevaarlijk te worden op de helft van Arsenal. Je zou misschien denken dat Bosz enige verdedigende concessies doet, maar hem kennende gaat dat niet gebeuren.”

Over de Spaanse en Franse opponent van PSV is Kieft minder enthousiast. Beide ploegen staan laatste in hun competitie. “Op papier te nemen hordes voor PSV om te overwinteren in de Champions League”, denkt Kieft. “Alleen zijn ze in Eindhoven nog niet zover om zulke Spaanse en Franse ploegen te onderschatten.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.