PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Elke goede middenvelder lijkt tegenwoordig op Frenkie’

De pas 17-jarige PSV-middenvelder Tygo Land kan rekenen op vele lovende kritieken over zijn spel. Toch laat hij zich hier niet door afleiden. Hij maakte deze zomer zijn debuut voor de Eindhovenaren, maar zal niet snel naast zijn schoenen gaan lopen.

Bij PSV wordt Land zelfs al eens vergeleken met Frenkie de Jong, maar ook dat doet hem niet veel. “Heel eervol hoor, maar tegenwoordig wordt elke middenvelder die een beetje kan voetballen, vergeleken met Frenkie. Bij mij gaan dat soort dingen het ene oor in en het andere oor uit. Ik wil mezelf zijn en als mezelf naar buiten komen”, vertelt de middenvelder in gesprek met het Eindhovens Dagblad.

In het duel tussen PSV en FC Utrecht mocht Land voor het eerst invallen in de hoofdmacht. Na dat optreden begon de lofzang voor het zeventienjarige talent en die complimenten doen hem stiekem toch wel iets. “Het zegt wel iets als mensen je goed vinden. Dat is leuker om te horen dan als het niet zo is. Maar uiteindelijk gaat het om de dingen die de coaches aangeven en hoe ik mezelf voel en of ik tevreden ben.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.