PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

PSV verraste flink: ‘Het was onmogelijk om hem te halen’

PSV pakte op de valreep van de transferperiode uit met de Duitse mandekker Armel Bella-Kotchap. En dat zou wel eens een zeer waardevolle zet kunnen zijn van de Eindhovenaren. Hij maakte afgelopen seizoen de degradatie mee van Southampton naar de Championship, waarna de verdediger het liefst (tijdelijk) wilde vertrekken bij the Saints.

Hoewel Bella-Kotchap graag wilde vertrekken, leek zijn komst lange tijd onmogelijk voor PSV. Earnest Stewart vertelt in een uitgebreide samenvatting hoe de transfer tot stand kwam: “We hebben altijd lijsten met potentiële spelers klaarliggen. We bekijken wie we willen toevoegen en welk profiel daarbij hoort. Deze naam stond al een tijdje op de lijst, maar vier weken geleden was onze informatie dat het onmogelijk was om hem binnen te halen. Onmogelijk.”

Het was al geruime tijd bekend dat PSV op zoek was naar een nieuwe centrale verdediger, maar pas in de laatste week van de transferperiode kwamen de onderhandelingen in een stroomversnelling. “Als hij dan eenmaal binnen is, is dat echt een opluchting. Hij is echt een aanwinst,” aldus de directeur voetbalzaken in een gesprek met PSV TV. Hij benadrukt dat de komst van Bella-Kotchap een grote versterking is. Desondanks heeft PSV besloten om geen optie tot koop in het huurcontract op te nemen, simpelweg omdat dit financieel niet haalbaar is. “Vanaf het allereerste moment werd duidelijk dat dit niet realistisch was binnen de financiële mogelijkheden van PSV. Dat kunnen wij echt niet verantwoorden. Ook niet over een jaar.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.