PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Dat is het verschil tussen Peter Bosz en vele trainers’

Middenvelder Marko Vejinovic werkte in het verleden samen met PSV-trainer Peter Bosz. De oud-speler van o.a Vitesse en Heracles Almelo geeft aan dat de oefenmeester tijdens de voorbereidingen op het nieuwe seizoen veel energie stak in het fysieke gedeelte. Daarbij zijn de looptrainingen niet leidend, maar juist het spel met de bal.

“Hij speelt graag in een hoge intensiteit, vraagt een bepaalde mate van spelintelligentie en wil te allen tijde voetballen”, zegt Vejinovic tegen ELF Voetbal. “De bal moet binnen vijf seconden worden heroverd, zodat we zelf weer aan voetbal toekomen. Dat wordt vanaf het begin erin gehamerd.”

“Zijn oefenvormen op het trainingsveld zijn altijd gebaseerd op wat er van je wordt verwacht in de wedstrijd. Veel trainers willen het op die manier doen, hoor. Maar er is één groot verschil tussen Bosz en veel anderen: hij is een van de besten in het overbrengen van zijn speelwijze. Hij weet iedereen mee te krijgen in zijn verhaal”, aldus Vejinovic.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.