PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Daarin is die PSV-aanwinst beperkt’

PSV pakte op de slotdag van de transferperiode uit met de komst van Armel Bella-Kotchap. Ze huren hem voor de rest van het seizoen van Southampton. Sam Planting van Voetbal International heeft een analyse gemaakt over de mandekker.

Afgelopen seizoen had de Bella-Kotchap het hoogste succespercentage in duels van alle Premier League-spelers jonger dan 23 jaar. “Maar wat Bella-Kotchap van de meeste bonkige verdedigers onderscheidt, is zijn explosiviteit.”

Vorig jaar degradeerde Bella-Kotchap kansloos met Southampton van het hoogste niveau in Engeland. “Deze context maakt het des te indrukwekkender dat Bella-Kotchap geregeld imponeerde met zijn positionele slimheid”, aldus Planting. “Met enige regelmaat toonde hij in de loodzware Premier League staaltjes van zeer volwassen denken in defensief opzicht.”

Toch ziet Planting één duidelijke zwakte bij de verdediger. “Als passer is hij beperkt. Zeker over langere afstanden. Ook wanneer hij zonder enige druk op de bal ruim de tijd heeft om zijn doelwit voor een lange pass uit te kiezen, schort het vaak aan de uitvoering.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.