PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Die keuze van Peter Bosz pakt niet geweldig uit’

PSV won afgelopen zaterdag met 0-4 van RKC Waalwijk. Journalist Pieter Zwart zag dat de rollen van de vleugelverdedigers tijdens de wedstrijd omgedraaid werden. Dest kwam veel op over rechts, terwijl Van Aanholt vaker achterin bleef. In eerdere duel was Van Aanholt nog juist degene die vaak de aanval koos.

“Tegen RKC lijkt de intentie om rechtsback Dest naar voren te sturen”, schrijft Zwart in Voetbal International. “Die keuze van Bosz pakt niet geweldig uit. Waar Lang uitblinkt in situaties waarin hij uitkomt als nummer 10, geldt dat in veel mindere mate voor Johan Bakayoko. De Belgische vleugelaanvaller is op zijn best als hij zijn acties kan inzetten vanaf de rechterflank.”

“Vanuit beweging is Bakayoko dreigend indien hij uitkomt in de as van het veld. Als hij daar al staan, dan is dat een stuk minder het geval”, vervolgt Zwart. “Toch kiest PSV tijdens de stroeve eerste helft voor een opbouwstructuur waarin Van Aanholt meestal achterin blijft en Dest naar voren opschuift.”

In de tweede helft zijn de rollen juist omgedraaid. Van Aanholt trekt mee naar voren en Dest blijft meer achterin. Voor Bakayoko was dat een goede wisseling. Zwart: “De Belgische rechtsvoor doet na rust weer vooral waar hij goed in is: het veld lang en breed maken. Een bijkomend voordeel is dat Bakayoko niet langer de ruimtes voor Ismael Saibari en Til dichtloopt.”

“Hoewel Bakayoko dan al gewisseld is, valt de goal van invaller Malik Tillman niet als de linksachter van RKC niet rekening houdt met Yorbe Vertessen die het veld breed maakt. De les van Waalwijk voor PSV is: deze rechterflank rendeert beter met een teruggetrokken rechtsachter”, aldus Zwart.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.