PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘PSV-smaakmaker wilde niet naar absolute topclub’

Xavi Simons is blij dat hij tegenwoordig voor RB Leipzig speelt. Hij verruilde afgelopen seizoen PSV voor een terugkeer naar Paris Saint-Germain, dat hem hem vervolgens weer direct doorverhuurde aan de Duitsers.

Hij spreekt in een groot interview met het Algemeen Dagblad over zijn stap naar Duitsland. De aanvaller profileert zichzelf nu al goed in de Bundesliga en staat na drie wedstrijden op twee goals en drie assists. “Uiteindelijk is de keuze op RB Leipzig gevallen en het voelt goed”, meent Simons, die niet direct naar de wereldtop wilde. “Ik wilde geen héél grote stap na PSV. Leipzig is precies goed. Het past perfect.”

De twintigjarige Nederlander stond al eens in de basis van PSG en vormde samen met Neymar en Lionel Messi de aanval, maar Simons heeft geen haast om zich door te ontwikkelen. “Het sportieve aspect stond op één in mijn keuze. Ik wilde na PSV niet ineens een héél grote stap maken. Dat is niet verstandig. Ik denk dat Leipzig een tussenstap kan zijn. Als ik hier presteer, komt er vanzelf iets nóg groters. Mijn ambitie is om ooit het allerhoogste niveau in het voetbal te bereiken. Daar droom ik van.”

Simons zag PSV zich kwalificeren voor de Champions League en mag ook zelf meedoen aan het toernooi. “Champions League, ik krijg kippenvel bij die woorden”, meent de speler. “We hebben een mooie poule met Manchester City als uitschieter. Het beste team met de beste spelers ter wereld om jezelf mee te meten. Dat zijn uitdagingen die ik zoek”, besluit Simons.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.