PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Dat maakt hem voor PSV een zeer waardevolle speler’

PSV wist zich ten koste van Rangers FC te plaatsen voor de groepsfase van de Champions League. In het thuisduel tegen de Schotten zette trainer Peter Bosz de nieuwe aanwinst Jerdy Schouten neer als mandekker terwijl hij gehaald is als middenvelder. Wat zegt dit over de staat van de achterhoede?

“Dat we een brede selectie hebben. Ik hou er niet van om spelers eruit te lichten, maar ik vind dat Jerdy dat wel verdient”, begint Bosz bij Voetbal International. “Ik vond hem waanzinnig spelen. Verdedigend is hij niet in de problemen geweest. En in balbezit, de rust die hij heeft…”

Bosz vervolgt: “Ik vind eigenlijk dat hij alleen maar logische dingen doet. Als ik op de bank zit, dan denk je mee met spelers: Nu dit, nu dat, en Jerdy doet logische dingen. Dat maakt hem een zeer waardevolle speler.” De PSV-trainer neemt wel een risico door Schouten in de achterhoede te zetten, want hij is geen pure verdediger. “Dat houdt inderdaad een risico in.”

“Maar dat kan met een pure verdediger misschien ook zo zijn. En ik heb de snelheid van Jerdy onderschat. Hij is behoorlijk snel. Dat is natuurlijk ook fijn voor een centrale verdediger. Maar Jerdy is vooral inzichtelijk heel sterk. En ik heb het al vaker gezegd: een goede middenvelder die inzichtelijk sterk is, kan ook altijd centrale verdediger worden”, aldus Bosz.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.