PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

Voormalig Oranje-bondscoach is een ‘rancuneuze oude man’

Volgens sportjournalist Valentijn Driessen is Louis van Gaal een een oude rancuneuze man. Dit schrijft hij in zijn column voor De Telegraaf. De voormalig bondscoach van Oranje stelt namelijk dat de wereldtitel van Argentinie een vooropgezet plan is.

Lionel Messi zou hoe dan ook het WK in Qatar winnen, vertelde Van Gaal tegenover de NOS. Driessen vindt de uitspraken van de oud-bondscoach belachelijk. ‘Als een oude rancuneuze man reageerde de voormalig bondscoach maandag negen maanden na de uitschakeling in kwartfinale van het WK in Qatar tegen Argentinië’, schrijft hij. ‘In plaats van Lionel Messi als grootste voetballer aller tijden de volledig verdiende credits te geven voor de wereldtitel trachtte hij voor de camera van de NOS de prestatie van de Argentijn te bagatelliseren.’

‘Nee, sterker, hij probeerde deze zelfs verdacht te maken’, vervolgt Driessen. De combinatie tussen Argentijnen en Van Gaal is altijd een giftige geweest terwijl hij Argentinië zo graag had willen leiden als bondscoach. De liefde kwam altijd van één kant. De Argentijnse bond zag hem nooit staan en bijna alle Argentijnse spelers die Van Gaals pad kruisten tijdens zijn carrière vonden hem maar een rare snuiter.’

Driessen stelt dat Van Gaal beter in de spiegel kan kijken wat betreft de tactische keuzes die gemaakt werden in Qatar. ‘Met zijn kwaadsprekerij misgunt hij Messi de wereldtitel. Dat getuigt van geen niveau, een valse streek, zeker omdat alle emotie er na zo’n lange tijd af zou moeten zijn. Met zijn ongegronde beschuldiging zet Van Gaal zich neer als een 72-jarige man die ordinair niet tegen z’n verlies kan en wild om zich heen mept.’

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.