PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

Analist lyrisch over ‘ouderwets’ PSV: ‘Het werkt fantastisch’

Analist Pierre van Hooijdonk ziet het helemaal zitten in de nieuwe PSV-aanwinst Jerdy Schouten. De middenvelder wordt momenteel door trainer Peter Bosz neergezet als centrale verdediger en doet dit uit de kunst.

“Ik zou niet weten waarom hij daarvan af moet wijken. Als je tegen Rangers durft, dan zul je tegen andere teams ook durven”, denkt Pierre van Hooijdonk. “Hij (Peter Bosz, red.) heeft zelfs gezegd dat hij het ook tegen Arsenal aan zou durven om hem daar neer te zetten”, reageert Afellay.

“Hij is zo balvast, speelt eigenlijk alles naar voren”, vervolgt Van Hooijdonk. “Dat is een plus, maar hij zorgt daarnaast ook nog voor een man meer situatie. Op het moment dat hij het middenveld inschuift. Verdedigend staat hij ook gewoon zijn mannetje. Als ik niet had geweten dat Schouten een middenvelder was, had ik geloofd dat hij gewoon een voorstopper was.”

“Vorig jaar hebben we toch altijd lopen klagen over het centrum van PSV. Dat het voetballend te weinig was en zo kan je het ook oplossen. Misschien is dit wel heel ouderwets. Zo speelde vroeger iedereen, met een laatste man en een voorstopper. Het werkt fantastisch. Ik ben super enthousiast over wat ik van PSV gezien heb”, besluit Van Hooijdonk.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.