PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘We hebben een prijs gepakt en zitten in de Champions League’

PSV pakte gisteren op bezoek bij RKC Waalwijk haar derde overwinning in de Eredivisie. En die prestatie stemt de nieuwe trainer Peter Bosz tot tevredenheid. Dit laat hij weten in een gesprek met De Telegraaf.

“Het kan niet beter. Je kunt wel gaan balen dat je in Glasgow niet hebt gewonnen van Rangers. Maar zeven keer winnen en één keer gelijk is prima natuurlijk. We hebben het maximale uit het eerste blok gehaald. We hebben een prijs gepakt en we zitten in de Champions League”, aldus Bosz.

RKC werd met 0-4 verslagen. “Voor de wedstrijd heb ik tegen de ploeg gezegd: ‘Ik ben heel benieuwd of wij Champions League-waardig zijn’. Wanneer ben je dat? Als je in één week twee keer top kan spelen”, vervolgt Bosz, die zag dat zijn ploeg het voor de pauze niet makkelijk had tegen de Waalwijkers.

“We hebben tegen een ploeg gespeeld die de eerste helft goed georganiseerd was. Je merkte dat je er moeilijk doorheen speelde. Dan is het zaak, dat je geduldig bent, dat je de bal in een hoog tempo laat gaan, dat de mensen in beweging zijn. Wat we niet goed deden is dat we niet goed genoeg achter de verdediging liepen, want dan kun je het nog een beetje uit elkaar trekken. Maar als je vlak voor rust scoort, is dat ideaal.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.