PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Die fouten worden in de Champions League genadeloos afgestraft’

PSV pakte midweeks uit met een 5-1 overwinning op het Schotse Rangers FC. Door deze overwinning zijn de Eindhovenaren geplaatst voor de groepsfase van de Champions League. Trainer PSV hoopt dit succes nu verder uit te bouwen.

Een van de eerste vragen die aan de hoofdtrainer werden gesteld, was of het bereiken van de groepsfase van de Champions League meer aanvoelde als het winnen van een prijs dan het winnen van de Johan Cruijff Schaal.

“Ja, want dit is aanzienlijk belangrijker voor de club en cruciaal voor de groei van de spelers”, antwoordde Bosz overtuigend. “Nu gaan we echt de kans krijgen om veel te leren. Er zijn enkele spelers in ons team die eerder in de Champions League hebben gespeeld, maar het merendeel van deze groep heeft dat nog niet ervaren. De fouten die we tegen Rangers hebben gemaakt, zullen in de Champions League genadeloos worden afgestraft”, concludeert hij.

De hoofdtrainer denkt dat zijn spelers veel van deze ervaring kunnen leren. “Hieruit zullen we lering trekken, wat zal resulteren in individuele spelers die zich verbeteren. Maar het zal ook ons als team sterker maken. Ik doel hierbij op het collectieve aspect, niet op verwijten aan de verdediging of verdedigers. We moeten als team gewoon beter gaan verdedigen. Tijdens de wedstrijd tegen Rangers zag ik een aantal momenten waarop we, in mijn optiek, niet goed handelden wanneer we op hun helft speelden. Als we zo staan zoals we toen stonden, dan zullen onze tekortkomingen onmiddellijk worden afgestraft. Daar moeten we dus aan werken”, aldus de hoofdtrainer van de Eindhovenaren.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.