PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘PSV wil dat zo graag laten zien’

Analist en voormalig topvoetballer Willem van Hanegem was niet onder de indruk van de manier van opbouwen van PSV in het treffen met Rangers FC. Mede door een fout in de opbouw van Ibrahim Sangaré kwamen de Eindhovenaren niet verder dan een 2-2 gelijkspel.

“Ik ben benieuwd of ze bij PSV deze week tegen Rangers nog iemand met zijn gezicht naar het eigen doel gaan inspelen”, schrijft Van Hanegem in zijn column in het Algemeen Dagblad. “Trainers en spelers struikelen tegenwoordig over elkaar om zo dicht mogelijk bij de eigen achterlijn op te bouwen.”

“PSV speelde in Glasgow een wedstrijd die allesbepalend kan zijn voor het gevoel voor de winterstop, een duel waar na afloop de financiële positie van de club wél of juist níét rooskleurig is”, gaat Van Hanegem verder. “Een ticket voor de groepsfase van de Champions League, daar is alles op gericht en dan geven ze eventjes wat doelpunten zo weg.”

“Na afloop zei Joey Veerman dat Rangers de bal alleen maar de tribune in schiet”, vervolgt ‘de Kromme’. “Maar exact een jaar geleden zei hij na de uitschakeling ook al dat die ploeg geen kans had gecreëerd en zeer onterecht door ging. En dat PSV onterecht naar de Europa League moest. Inmiddels weten we wel dat Rangers niet kan voetballen, iets dat ik overigens ook vind.”

“Maar PSV heeft nu driemaal binnen een jaar tegen die club gespeeld en er is precies nul keer gewonnen. Omdat je zo graag wil laten zien dat je best kunt opbouwen rond het eigen zestienmetergebied, met allerlei Schotten om je heen”, aldus Van Hanegem.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.