PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Hij is een alibiverdediger, stapt te pas en te onpas verkeerd uit’

Voormalig voetbaltrainer en huidig analist Aad de Mos vindt dat PSV niet in zee moet gaan met verdediger Zeno Debast. Hij heeft de nodige twijfels over de 19-jarige centrale verdediger van Anderlecht, en al helemaal vanwege zijn forse prijskaartje.

“Een verdediger moet voor mij in eerste instantie kunnen verdedigen. Dat kan Debast niet”, zegt hij in Het Nieuwsblad. “Hij is een alibiverdediger. Hij stapt te pas en te onpas verkeerd uit, is niet wendbaar en durft niet te koppen. Debast kan een bal wegleggen, maar dat is toch het minimum?”

Dat Debast als zeer groot talent wordt gezien in België en al deel uitmaakt van de selectie van de Rode Duivels, kan De Mos niet overtuigen. “Goed voor jullie. Maakt mijn zaak niet”, schampert De Mos. “Voor 15 miljoen euro moet je een directe meerwaarde bieden. Dat is Debast op dit moment niet, PSV moet hem niet halen. Hij kan beter nog even bijtanken naast Jan Vertonghen. Wat blijft die goed, zeg.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.